Gå direkt till innehåll
Morgan Olofsson, kommunikationsdirektör på MSB.
Morgan Olofsson, kommunikationsdirektör på MSB.

Nyhet -

Morgan Olofsson kan bli Årets offentliga chef 2019

Morgan Olofsson har varit kommunikationsdirektör på MSB sedan februari 2019.
Nu är han nominerad till Årets offentliga chef 2019.
- Det är medarbetarna på avdelningen som har gjort det största jobbet. Man får inte denna nominering utan att ha bra medarbetare, säger Morgan Olofsson.

När Morgan Olofsson kom till MSB i februari 2019 fick han i uppdrag att bygga en kommunikationsavdelning och skapa en kommunikativ organisation. Nu är han alltså nominerad till Årets offentliga chef 2019. Prisutdelning sker 29 januari 2020 i Sundsvall. Totalt är det åtta finalister som juryn har att välja mellan.
– Det känns fantastiskt och samtidigt blir jag mycket ödmjuk av att läsa nomineringen. Det är något man drömmer om att vara. Magiskt att någon sätter ord på det. Det var den finaste julklapp jag kunde få, säger Morgan Olofsson om nomineringen.

Motiveringen

”Morgan Olofsson kom in som en virvelvind och har varit uppfriskande för en stor myndighet med en allt viktigare roll. Han har fått stort förtroende av både ledning och medarbetare. Prestigelöshet och ödmjukhet är egenskaper som gör att han kan ta ett steg tillbaka och "göra om och göra rätt". Han får saker att hända och litar på medarbetarnas engagemang och proffsighet. I en tid när MSB:s roll behöver stärkas i landet har Morgan lyft det som enbart var en enhet bland flera och i stället skapat en betydelsefull avdelning som satt kommunikation på agendan i ledningsgrupp och i hela myndigheten.”

Om utmärkelsen Årets offentliga chef

Utmärkelsen Årets offentliga chef ett pris som instiftades av tidningen Offentliga affärer och delas ut under banketten för Offentlig chef 2020 den 29 januari i Sundsvall. Vinnaren utses av en jury bestående av väl initierade personer som ingår i programrådet inför Offentlig Chef 2020. Priset tillfaller den chef inom den offentliga sektorn som fått andra ledare att utvecklas och växa. Personen ska även genom sitt ledarskap ha motiverat, engagerat och inspirerat sina medarbetare.

Ämnen

Kontakter

MSB:s presstjänst

MSB:s presstjänst

Presskontakt 010-240 44 44
Anna Wennerström

Anna Wennerström

Presskontakt Pressansvarig
Elin Bohman

Elin Bohman

Presskontakt Pressekreterare