Gå direkt till innehåll

Nyhet -

Zebastian, 17, fick träffa MSB:s generaldirektör

    Zebastian Almnor, 17, skrev en debattartikel med en tydlig passning till MSB: lär oss mer om krisberedskap.
    I går fick han lära sig mer om just detta när han fick träffa MSB-medarbetare.
    - Jag har fått träffa personal från olika funktioner och till och med generaldirektören, säger Zebastian Almnor.

    Under hösten 2019 lanserades en kampanj vars syfte är att informera ungdomar om att man omfattas av totalförsvarsplikten från och med att man fyller 17 år. Den kampanjen snappade Zebastian Almnor, 17, upp. Han skrev ett debattinlägg som publicerades på SVT Opinion och menade att ansvariga myndigheter måste göra mer för att lyfta krisberedskaps- och försvarsfrågor i skolan. MSB besvarade debattinlägget, som innehöll många kloka synpunkter. Det slutade med att Zebastian hörde av sig till MSB och under gårdagen fick han träffa några av våra medarbetare som berättade mer om MSB:s uppdrag.
    - Under dagen har jag fått träffa personal från olika funktioner och till och med generaldirektören. Jag har fått en inblick i hur MSB:s verksamhet fungerar och lite fördjupad kunskap inom samhällsskydd och beredskap, säger Zebastian Almnor.

    "MSB är en fantastisk arbetsplats"

    Under mötet med våra medarbetare fick 17-åringen bland annat lära sig mer om: MSB:s kommunikation mot unga, grunderna i samhällets beredskap för kriser och krig, krisberedskapsveckan och krisinformation.se.
    Vad tar du med dig från dina möten med våra medarbetare?
    - Det jag tar med mig efter dagen är mina nyvunna kunskaper som förhoppningsvis resulterar i ett inkluderande av frågor rörande samhällsskydd och beredskap i våran samhällsundervisning i årskurs tre på gymnasiet. Och att MSB är en fantastisk arbetsplats där jag förhoppningsvis sätter min fot igen i framtiden.
    Vad är dina tips på hur MSB ska nå unga med sina budskap?
    - Mitt tips är att MSB ska göra sig mer synliga för unga och också ha en ökad närvaro på de plattformar ungdomar finns. Samt att från MSB:s sida pusha Skolverket att få in mer av dessa frågor i svenska skolan, säger Zebastian Almnor.

Ämnen

Kategorier

Kontakter

MSB:s presstjänst

MSB:s presstjänst

Presskontakt 010-240 44 44
Anna Wennerström

Anna Wennerström

Presskontakt Pressansvarig
Elin Bohman

Elin Bohman

Presskontakt Pressekreterare