Gå direkt till innehåll
Här ska västerbottniska elever övas i krisberedskap

Pressmeddelande -

Här ska västerbottniska elever övas i krisberedskap

På fredag bjuds media in till vernissage av vandringsutställningen Rädd eller beredd för gymnasieungdomar på Maja Beskowskolan i Umeå.
Efter Umeå fortsätter den utbildande utställningen till flera städer runt om i Sverige.

Nu får gymnasieeleverna vid Maja Beskowskolan i Umeå möjligheten att lära sig mer om hur man kan förbereda sig inför kriser och krig genom en utställningscontainer som står uppställd på skolgården.

Vandringsutställningen Rädd eller beredd – en livsviktig utställning är producerad av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB), Statens försvarshistoriska museer (SFHM) och Riksantikvarieämbetet (RAÄ).

Utställningen gestaltar innehållet i broschyren Om krisen eller kriget kommer men sätter också människors beredskap i ett historiskt perspektiv. Till utställningen hör digitala läromaterial som kan användas i klassrummet, antingen i anslutning till ett besök i utställningen eller fristående från den. Utställningen kommer att turnera runt landet och besöka en gymnasieskola i respektive län.

Vernissaget inleds inne i skolan med Helene Hellmark Knutsson, landshövding Västerbotten, Heidi Andersson, världsmästarinna i armbrytning och hållbarhetsengagerad, samt företrädare för de samverkande myndigheterna och inbjudna gäster. Därefter ges möjlighet att besöka utställningen, ta del av läromaterialen och träffa elever och lärare.

Tid och plats: Fredag 13 januari klockan 12-13, Maja Beskowgymnasiet, Fridhemsvägen 2, Umeå.

Läs mer om utställningen och ta del av läromaterialen på raddellerberedd.se

Vid frågor om projektet, utställningen och läromaterialen, kontakta: Helén Johansson vid Statens försvarshistoriska museer (SFHM), 08-519 563 65.

Ämnen

Kategorier


Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, har till uppgift att utveckla och stödja samhällets förmåga att hantera olyckor och kriser. Vi bidrar till att samhället förebygger händelser och att vi är beredda när de inträffar. När en allvarlig olycka eller kris inträffar ger vi stöd. Vi ska också se till att samhället lär sig av det inträffade.

Kontakter

MSB:s presstjänst

MSB:s presstjänst

Presskontakt 010-240 44 44
Anna Wennerström

Anna Wennerström

Presskontakt Pressansvarig
Elin Bohman

Elin Bohman

Presskontakt Pressekreterare