Gå direkt till innehåll
Pressinbjudan: Informationssatsning till fastighetsägare om skyddsrum

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Informationssatsning till fastighetsägare om skyddsrum

Media bjuds in att delta på en myndighetsgemensam pressträff med anledning av det säkerhetspolitiska läget. Pressträffen sker både fysiskt och digitalt i Stockholm den 1 april klockan 11.45 och temat är skyddsrum.

Fokus för pressträffen är befolkningsskydd där skyddsrum är en del. Efter det enorma intresset för skyddsrum kommer MSB att genomföra en informationssatsning till fastighetsägare. På pressträffen den 1 april klockan 11.45 berättar vi mer om informationssatsningen som ska sändas till alla som äger något av landets 64 000 skyddsrum. Efter pressträffen är det möjligt att genomföra enskilda intervjuer. Eftersom önskemålet om intervjuer om skyddsrum är så stort från media så kommer även Anders Johannesson, chef för enheten för befolkningsskydd på MSB, att finnas på plats för enskilda intervjuer.

Deltagare är:

  • Charlotte Petri Gornitzka, generaldirektör MSB
  • Anders Holmestig, VD Fastighetsägarna
  • Anders Nordstrand, VD Sveriges Allmännytta
  • Anders Johannesson, enhetschef MSB (tillgänglig för enskilda intervjuer efteråt)

Önskemål om deltagande

Vill du delta fysiskt på pressträffen eller vill du delta digitalt vid frågestunden? Maila då ditt önskemål om deltagande till elin.bohman@msb.se senast fredag 1 april klockan 09.00. Pressträffen sker i en lokal vid T-centralen och exakt vägbeskrivning får du när du anmält dig. Vill du enbart följa pressträffen digitalt, men inte ges möjlighet att ställa en fråga, så behöver du inte anmäla dig utan då kan du följa pressträffen via MSB:s Youtube-kanal.

Ämnen

Kategorier


Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, har till uppgift att utveckla och stödja samhällets förmåga att hantera olyckor och kriser. Vi bidrar till att samhället förebygger händelser och att vi är beredda när de inträffar. När en allvarlig olycka eller kris inträffar ger vi stöd. Vi ska också se till att samhället lär sig av det inträffade.

Kontakter

MSB:s presstjänst

MSB:s presstjänst

Presskontakt 010-240 44 44